dissabte, 27 de febrer del 2010

l'homenet de paper de periòdic

Ja des de l'any passat venim treballant a classe les noticies al món, per aixó vam lleguir el conte de l'homenet de paper de periòdic. Aquest conte ens va donar peu a que cada xiquet@ portara a classe dues noticies, una bona i altra dolenta, del que estava ocorrent al món.
Al corredor vam ficar dos ninots un content i un altre trist. Els xiqu@ts després de contar-les a classe, tenien que ficar-les al ninot corresponent.

Aquesta activitat ens va fer vore que al món passen més coses dolentes que bones. Però que nosaltres ho podem fer canviar.





L'HOMENET DE PAPER

SEGUIM RECOLLINT DINERS PER HAITÍ

No pensavem que el nostre hort poguera donar tant de sí, durant el mes de febrer estem recollint els fruits plantats a l'octubre. Primer van ser les lletugues i ara lis toca als brécol i a les cebes.

A més, els estem venent als pares i mares a un bon preu. I com no, tot destinat al poble que ens té tant preocupats, HAITÍ.
Però, el nostre treball no finalitza ací. Aquesta última setmana de febrer estem plantant rabens i carlotes . Esperem recollir les primeres d'ací a 40 dies.

dimarts, 16 de febrer del 2010

ELS CONTA CONTES FAMILIAR

Durant tot l'any estem fent al primer cicle el conta contes familiar.
Aquesta setmana li ha tocat el torn a la familia de Diego, que han fet un conte molt graciós, que va de culs.
Ha sigut una llàstima no tindre gravat els altres que portem fets. Però bé, espere que el disfruteu. Tingue a prop mocadors per què de segur que riureu.

diumenge, 14 de febrer del 2010

CARNESTOLTES 2010

Per anar entrant en matèria els pares de Lola ens van dramatitzar el conte de "La vella Quaresma i el Rei Carnestoltes", aquest conte explicava d'una manera divertida el perquè d'aquesta celebració.
Podeu vore a les imatges com la narradora explica que dos habitants d'un poble no s'entenien. Aquests personatges eren la Vella quaresma i el Rei Carnestoltes. A l'últim li agradava la gresca, disfressar-se, molestar a la Vella Quaresma i menjar amb abundància. Tant que va arribar a explotar!
Quan això va passar ja no els quedava menjar i la Vella els dóna de menjar però durant 7 setmanes no podiren ni riure.Per fi tot passà i va arribar l'esperada Primavera

Ací teniu el vídeo.
Al llarg de la setmana vinguerem disfressats fent cas i seguin les consignes del Rei (si no volien ser enfarinats), una d'elles era portar la Carnestoltesdisfressa que vulguerem i així de divertit ens ho vam passar.

Per últim, celebrarem el Festival de Carnestoltes. El tema triat sigué el conte de "El mago de Oz" que vam treballar en castellà amb el mestre Francisco.
Cada classe li toca un personatge i nosaltres vam anar d'Arc de San Martí.
Mireu que colorits! El ball va eixir molt bé.

dilluns, 8 de febrer del 2010

VÍDEOS DE LA VIDA DE LEONARDO DA VINCI

El primer vídeo ens conta un poc de la biografia de Leonardo Da Vinci des del seu naixement, la seva infancia... fins al per que d'alguns dels seus projectes. Tambè explica que va nàixer al Renaixement.
Ens comenta algunes anècdotes com que per pintar utilitzava tècniques desconegudes com la tècnica a l'oleo.

Aquest és la segonda part del mateix i parla de la seva relació amb els Sforzza. Amb els que va viure realitzant diferents treballs i cobrant molt poc. En aquest vídeo es veu com anotava a la seva llibreta el que volia estudiar i descobrir.

La tercera part, parla dels 16 anys que va dedicar a una escultura, les diverses investigacions científiques que va realitzar i els importants quadres que va pintar. També diu que no té dóna ni fills.


La quarta part, en aquest veiem que per fi acava "L'últim sopar" i que aquest fet va contribuir a fer-lo famós però van ocorrer uns fets que feren que tinguera que anar-se'n a trobar feïna a altre lloc.


La quinta part, veiem les increibles invencions i el disseny d'armes tot per la falta de diners ja que no li agradaven les guerres. Va acavar treballant Cesar Borgia una horrible persona que era fill d'un Papa.

La sexta part, ens conta que tenia inclús una sala de disecció de cadàvers per estudiar el cos humà i conèixer la veritat. Així va crear el primer ANDROIDE. Alguns invents de la NASA es basen amb els de Leonardo.

dimarts, 2 de febrer del 2010

EL DIA DE LA PAU

El dia de la pau teniem un gran repte, cada classe estudiaria a un personatge que haguera fet algunacosa per la pau i després ho exposaria a la resta del cole.
Nosaltres vam decidir estudiar a Vicent Ferrer per que Enrique va portar l'any passat una noticia d'ell on deia que havia mort.
Per començar la tasca vam cridar a la Fundació Vicent Ferrer, i molt amables van vindre a explicar-nos mitjançany un Power què coses va fer a l'Índia i també ens va contar un conte d'una vaca que ella havia escrit. Va ser molt interessant i li vam fer un regalet .
Després, la mestra ens va explicar què era una auca, l'auca conta la vida d'un personatge o una història utilitzant rimes i té que tindre més de 16 dibuixos. Per això, ella va fer redolins a partir de la seva biografia i nosaltres els vam dibuixar. I va quedar genial, som UNS ARTISTES.
(el podeu trobar a l'entrada del centre).
Després, Lola, Jordi i Lucas ho van explicar a tothom.
Ah! eixe dia també vam cantar cançons de pau que ens va ensenyar la mestra Mª Carmen i vam fer una Gymkana de jocs cooperatius amb tots els alumnes, des de 3 anys fins a sisé.
V a ser un gran dia!!!

dilluns, 1 de febrer del 2010

PRIMERA RESPOSTA

Bé, mitjançant aquesta via em posaré en contacte amb vosaltres.
Enhorabona, ja sabeu qui sóc?
Síiiii, el famós Leonardo Da Vinci.
Comenceu a investigar-me, prompte vos enviare la primera part del misteri i com no la segonda prova.
Aquesta de segur que no conseguireu passar-la.

FEM PA AMB UN FORNER DE DEU

Per finalitzar el projecte de les plantes i els alimnts vingué el pare de Lola que és un meravellós forner. Ens va explicar com es feia el pa, vam anotar els ingredients i els passos.
Amb ell vam descobrir com es va inventar el pa.
Tot això, ens va servir per recordar que partint d'un aliment natural com és el blat i seguint un procés s'arriva, a aconseguir aliments elaborats com és el pa.
També vam recordar que aquest aliment és molt important en la nostra dieta.
El millor quan ens el vam menjar, estava de bo.