dimarts, 19 de gener del 2010

AZORIN AMB HAITÍ

Al mes de gener, com tots els anys, és venir de les vacances de Nadal i tot el centre ens fiquem en marxa per treballar la Pau. Aquest any vam decidir estudiar persones, associacions... que defensaren i treballaren per la PAU. Així, el 30 de gener, faríem una breu exposició i presentaríem el treball realitzat a la resta de les classes.
A infantil vam decidir estudiar des de 3 fins a 5 anys: Gandhi, Dalai Lama i Nelson Mandela. A primària: Mahadma Gandhi, Vicent Ferrer, Rigoberta Menchú, Martin Luther King, algunes associacions com ara Creu Roja, Metges sense Fronteres...i altres personatges com Frederik Klerl, Norman Angel...

A més, els més majors prepararien diverses cançons amb solistes inclosos (felicitem la nostra alumna Carmen per eixa veu que ens va emocionar a tots), i els més petits ballarien i cantarien per posar el punt més divertit.

Per finalitzar, una gimcana de jocs cooperatius amb tots els xiquets del centre ens recordaria la importància de la cooperació.

Durant eixe mes anàvem preparant aquestes activitats però LA CATASTROFE D’HAITÍ ens va deixar bocabadats. I tant alumnes com mestres necessitàvem donar una resposta i implicar-nos.
Aleshores, l’equip directiu elabora un programa d’activitats arreplegat dels suggeriments de les tutories per tal d’aconseguir el nostre objectiu: AJUDAR ELS XIQUETS I XIQUETES D’HAITÍ.
La primera activitat, precisament la vam fer el dia de la PAU, realitzant una captació de diners amb la col·locació de llaços blancs a l’entrada del centre.
La segona va ser participant amb l’Ajuntament en la recollida de diners.
La pròxima activitat serà anar a la plaça del Mercat per seguir posant llaços i regalant abraçades. Estigueu preparats!!!
Ah! Tambè tenim un compte zero a Bancaixa (2077-0313-18-1100852403)

Aquest vídeo parla de les primeres conseqüències del seisme d'Haití amb Álvaro Choi de Mendizábal, vicecònsol d'Haití a Catalunya, i Rosa Parés, consultora independent d'ONG en aquell país. També ens expliquen les condicions de vida abans del terratrèmol en el país més pobre de l'Amèrica llatina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada