dilluns, 10 de setembre de 2012

2012, ANY OLÍMPIC AL CEIP AZORIN


Al CEIP Azorín, aquest curs hem volgut despedir-nos celebrant per adelantat les olimpíades. El nostre festival va ser una representació de la història dels JJOO i la classe de sisé, que són els nostre majors i dels qui ens acomiadem enguany, portaren el fil conductor i el pes de FESTIVAL.
           
            El naixement dels JJOO es va donar a Grècia (els nostres alumnes ja ho sabíen, doncs l’any anterior el nostre centre es convertí en l’Antiga Grècia), i aquest sigué el començament del festival, amb la dansa del Sirtaki, i amb un dels moments més esperats: l’encés del PEBETERO. Doncs no va faltar de res!             Després d’aquest moment històric tant important per als JJOO, esdevingué un període de PROHIBICIÓ, obscuritat ...que finalitzà amb el resorgir dels JJOO MODERNS. I escoltàrem com Pierre de Coubertain convencia als presidents europeus per que es tornaren a realitzar els JJOO.


            Els esports més representatius: el marató i el ciclisme
            Sense adonar-nos, ens trobàrem a Berlin’36, amb Jesee Owens desafiant al nacisme, portant com a escut els valors i l’esperit crític, per això no podia ser d’altra manera, tocava escoltar i dansar:“l’himne de l’alegria”!


1976, Montreal. Una xiqueta deixà bocabadat al món, s’anomenava Nadiua Comaneci i aconseguí 4 medalles d’or amb la màxima puntuació. Considerada la millor gimnasta del món, va ser un honor dedicar-li aquest ball.Això sí, amb el nostre toc divertit.


            LA'84, i el Boom del  BASKET ESPANYOL, els alumnes de sisé feren una  exhibició de basket i hip hop. Però, l’esport que més importància tenia, era la boxa.


Increïble però cert, al 1992 els JJOO es celebraren al nostre país, en concret a Barcelona. Eixe esperit esportiu ens porta a alcançar 22 medalles, conseguint quedar els sisens. Vam ser medalla d’or en esports com: vela, tir en arc,  piragüisme, judo, hockey sobre herba... tots ells representats al ball.


1996, a Atlanta es celebra que han passat 100 anys des dels primers JJOO moderns. Els més petits del col.le es convertiren en tenistes professionals.


Els JJOO anaven succeint-se, però en Pèkin'08 es dóna un fet que marca la natació. Es va batre el rècord de medallas d’or. L’esportista sigué Michael Phelps.

 Per fi, arribàrem al 2012, aquest any es celebren els jocs d’estiu a Londres'12, i ho recordàrem amb l’actuació en directe de Martina,  que cantava la cançò d’Adele i ens ficà la pell de gallina a tots/es els que allí ens trobavem.
Però faltava recordar que els pròxims JJOO es celebraran a Riu de Janeiro, sisé va representar en la seva actuació molts dels esports que s’han oblidat pel camí i d’altres que seguixen realitzant-se. A més a més, apagarem el pebetero i els alumnes de sisé passaren la flama als alumnes de cinqué, moment molt emotiu.

Moment sorpresa de sisé, la frase diu: US TROBAREM A FALTAR!


Ens sentim molt orgullosos d’aquest festival pel seu contingut didàctic i per que vam tractar ELS VALORS i vam poder parlar de l’esperit esportiu. I això, ho vam relacionar amb el moment tant crític que està vivint l’educació en l’actualitat, fent així una crida a l’educació pública i de qualitat que necessita  passar d’eixe moment d’obscuritat a reprendre la il·lussió pel treball ben fet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada